Zie mijn handleiding over het gebruik van een Airfryer.


Deze Airfryer Kalkoenburgers zijn een snelle en gemakkelijke maaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn! Gekruide kalkoenpasteitjes worden in de airfryer tot sappige perfectie bereid.

Kalkoenburger geserveerd op een broodje met sla en tomaat, met het bovenste broodje scheef.

Mijn Turkije Burger Recept is een van de favoriete diners van mijn familie, vooral als het zomerse grillseizoen is. Maar als het geen grillweer is, maak ik in plaats daarvan deze airfryer kalkoenburgers. Ik ben dol op koken met mijn airfryer, omdat het vlees van binnen bijzonder sappig en mals blijft en het bereiden van het diner zo gemakkelijk wordt. Zie deze Airfryer Hamburgers en Airfryer Kipfilet voor nog twee heerlijke voorbeelden!

Ik heb dit recept voor de airfryer kalkoenburgers bewust heel simpel gehouden, zodat je het op een drukke doordeweekse avond in een mum van tijd klaar hebt. Een paar gedroogde kruiden geven de gemalen kalkoen veel smaak, en je hoeft niets te hakken. Rond de maaltijd af met een paar eenvoudige bijgerechten, zoals zoete frietjes en een groene salade. Hoera voor burgeravond!

Airfryer kalkoenburger geserveerd op een broodje met sla, tomaat, rode ui en ketchup.

Ingrediënten die je nodig hebt

  • Gemalen kalkoen: Ik gebruik 93% magere kalkoengrond. Vermijd het gebruik van 99% magere kalkoen, omdat je dan droge kalkoenburgers krijgt. Je hebt een beetje vet nodig voor de smaak! Hier zijn meer recepten voor gemalen kalkoen om voor het avondeten te maken.
  • Worcestershire saus: Voegt umami-smaak toe. Als je een vervanger nodig hebt, probeer dan sojasaus of balsamicoazijn.
  • Kruiden: Knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper is alles wat je nodig hebt.
  • Burgerbroodjes en toppings: Pak een pakje broodjes in de winkel of maak mijn Brioche Buns-recept. Laat dan iedereen aan tafel zijn favoriete burgertoppings toevoegen!

Hoe maak je Airfryer-kalkoenburgers?

Hier is een kort overzicht van hoe u dit recept kunt maken. Zie onderstaande printbare receptkaart voor het volledige recept met afmetingen.

Breng de gemalen kalkoen op smaak. Meng in een grote kom de kalkoen, Worcestershiresaus en kruiden. Meng met je handen tot het net gemengd is.

Gemalen kalkoen, worcestershiresaus, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een mengkom.

Maak de pasteitjes. Terwijl de airfryer voorverwarmt, verdeelt u het kalkoenmengsel in 4 gelijke ballen en vormt u van elke bal een pasteitje dat niet dikker is dan ½ inch dik.

Lucht frituren op 380 ° F gedurende 6 minuten, draai dan om en kook nog 5-7 minuten, tot het gaar is.

Hoe lang kalkoenburgers koken in een luchtfriteuse

Bak kalkoenburgers op 380 ° F gedurende ongeveer 6 minuten per kant. De beste manier om te weten wanneer kalkoenburgers klaar zijn, is door een vleesthermometer te gebruiken. Het midden moet worden gekookt tot 165 ° F.

Recepttips

  • Overwerk het vlees niet. Meng tot alles gemengd is, want door te lang mixen kunnen burgers taai en droog worden (hetzelfde geldt voor kalkoengehaktballetjes!).
  • Verwarm de airfryer voor, zodat deze al heet is als je de burgers in het mandje doet.
  • Probeer de kalkoenpasteitjes niet dikker te maken dan 1/2 inch dik. Ze zullen tijdens het koken krimpen en een beetje opzwellen, dus het is goed om met de dunne kant te beginnen.
  • Bak de burgers in één laag in de airfryermand, zonder overlapping. Als ze niet allemaal tegelijk in uw airfryer passen, kunt u ze in batches bereiden. Houd ze tot het serveren warm op een afgedekt bord.
  • Gebruik een thermometer die direct kan worden afgelezen om te controleren of de hamburgers gaar zijn. Verschillende airfryers kunnen verschillend koken, dus het is altijd een goed idee om te controleren of uw kalkoenburgers in het midden een temperatuur van 165 ° F hebben bereikt.
Bovenaanzicht van kalkoenburgerpasteitje op het onderste broodje met sla en tomaat, met het bovenste broodje opzij.

Vooruit maken/bevriezen

U kunt de gevormde pasteitjes invriezen voordat u ze gaat koken. Leg ze in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat en vries in. Zodra ze bevroren zijn, stapelt u de pasteitjes met vierkantjes perkament ertussen en plaatst u ze in een zak met ritssluiting of een andere luchtdichte bewaardoos in de vriezer gedurende maximaal 3 maanden.

In de airfryer kunt u bevroren kalkoenburgerpasteitjes bereiden. Het duurt een paar extra minuten om ze gaar te maken.

Receptvariaties

  • Verse ui – Vervang het uienpoeder door 2 eetlepels fijngehakte gele ui.
  • Verse knoflook – Vervang het knoflookpoeder door 2 teentjes gehakte knoflook.
  • Peterselie – Voeg 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie toe.
  • Mayonaise – Het toevoegen van 1 eetlepel mayonaise is een makkelijke manier om de kalkoenburgers extra sappig te maken.
  • Ketchup of Mosterd – Ze worden vaak gebruikt als burgertopping, dus waarom zou je de pasteitjes zelf niet op smaak brengen met ketchup en/of mosterd? Voeg maximaal 1 eetlepel van elk toe. Ik gebruik graag Dijon-mosterd vanwege de complexere smaak.
  • Paneermeel – Als het kalkoenmengsel erg nat lijkt, kun je er een paar eetlepels paneermeel door mengen (panko, gewone broodkruimels, volkoren of Italiaans gekruide kruimels zijn allemaal geschikt).
  • In de winkel gekochte pasteitjes – Met dit recept kunt u kalkoenpasteitjes uit de winkel bereiden. Verwarm gewoon uw airfryer voor en kook ze volgens de receptaanwijzingen.
Kalkoenburger op broodje met sla, tomaat, ketchup en rode ui.

Topideeën

  • Om kaas toe te voegen, legt u een plakje kaas op elke gekookte kalkoenburger in het mandje en plaatst u het mandje terug in de airfryer, met de airfryer uit, gedurende een minuut om de kaas te laten smelten.
  • Guacamole of gesneden avocado
  • barbecue saus
  • Pesto
  • Ketchup, mosterd of mayonaise
  • Sla en tomaat
  • rode ui
  • Augurken

Wat moet ik serveren met Airfryer Kalkoenburgers?

Hier zijn een paar van mijn favoriete bijgerechten als deze kalkoenburgers uit de airfryer op het menu staan:

Kalkoenburger geserveerd op een broodje met sla en tomaat, met het bovenste broodje scheef.

Airfryer Kalkoenburgers

Deze Airfryer Kalkoenburgers zijn snel te bereiden en snel te bereiden in de airfryer. Perfect voor een doordeweeks diner, ze zijn sappig en vol van smaak!

Voorkom dat uw scherm donker wordt

Voor serveren:

  • burgerbroodjes, gesneden kaas, sla, tomaat, rode ui, avocado of guacamole, ketchup, mosterd, bbq-saus, etc., zoals gewenst voor serveren
  • Doe de gemalen kalkoen in een grote kom. Voeg de Worcestershiresaus toe en strooi vervolgens het knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper over de kalkoen.

  • Gebruik je handen om de kruiden in het vlees te verwerken totdat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Probeer het vlees niet te overbelasten.

  • Verwarm de airfryer voor op 380 ° F gedurende 5 minuten.

  • Terwijl de airfryer voorverwarmt, vorm je de burgers (je kunt ze na het vormen op een vel bakpapier of een bord leggen). Verdeel het kalkoenmengsel in 4 gelijke ballen en vorm van elke bal een pasteitje dat niet dikker is dan ½ inch dik.

  • Zodra de airfryer is voorverwarmd, plaats je de burgers in het mandje van de airfryer. Als je niet alle vier de hamburgers tegelijk kunt plaatsen zonder dat ze elkaar overlappen, kun je ze in batches bereiden.

  • Kook op 380 ° F gedurende 6 minuten. Draai ze dan om en kook nog 5-7 minuten, tot ze gaar zijn. Burgers moeten in het midden tot 165 ° F worden gekookt.

  • Als je kaas wilt toevoegen, leg dan een plakje kaas op elke gekookte kalkoenburger in het mandje en plaats het mandje terug in de airfryer, met de airfryer uitgeschakeld, voor een minuutje om de kaas te laten smelten. Serveer kalkoenburgers op broodjes met toppings naar wens.

  • Je kunt de verse ui en knoflook vervangen door het uienpoeder en knoflookpoeder. Hak ze fijn en gebruik 2 eetlepels fijngesneden ui en 2 teentjes knoflook.
  • De voedingswaardeschatting geldt alleen voor kalkoenburgerpasteitjes.

Portie: 1hamburger, Calorieën: 132kcal, Koolhydraten: 1G, Eiwit: 27G, Vet: 2G, Verzadigd vet: 1G, Meervoudig onverzadigd vet: 1G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1G, Trans vet: 0,02G, Cholesterol: 62mg, Natrium: 388mg, Potassium: 367mg, Vezel: 0,1G, Suiker: 0,3G, Vitamine A: 31IU, Vitamine C: 0,5mg, Calcium: 9mg, Ijzer: 1mg

Voedingsinformatie is een schatting.

Deze site bevat affiliatielinks. Als je via deze links een aankoop doet, ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor het steunen van Kristine’s Kitchen!