Zie mijn handleiding over het gebruik van een Airfryer.


Deze Kiptenders uit de Airfryer zijn heerlijk knapperig en perfect gekruid. Serveer ze met je favoriete dipsaus en zie hoe ze verdwijnen!

Kip-tenders op een serveerbord met een klein schaaltje honing-mosterdsaus.

De airfryer werkt weer zijn magie met dit recept voor kiptenders uit de airfryer! Elke keer als ik deze maak, ben ik serieus onder de indruk van de knapperigheid van deze kiptenders uit de Airfryer. De gekruide paneerlaag wordt perfect goudbruin en krokant gebakken, waardoor je bij elke hap een bevredigende crunch krijgt.

Dit eenvoudige recept vereist slechts een handvol ingrediënten, waarvan de meeste keukenbenodigdheden zijn. Karnemelk helpt de kip mals te maken, terwijl een paar eenvoudige kruiden deze kip-tenders een ongelooflijke smaak geven.

Malse kip gedoopt in honingmosterd.

Waarom je dol zult zijn op deze kiptenders uit de Airfryer

  • Een smakelijk diner van 30 minuten. Deze kiptenders uit de Airfryer heb je in minder dan 30 minuten op tafel staan. Dat is een doordeweekse dineroverwinning!
  • Gezonder dan gebakken kipreepjes. Er is geen olie nodig om de knapperigste kiptenders in de airfryer te maken. Door thuis kip-tenders te maken in plaats van ze in een restaurant te bestellen, kunt u vertrouwen op de kwaliteit van de ingrediënten die bij uw maaltijd passen.
  • Snel en gemakkelijk te maken. Het duurt maar een paar minuten om de kip te paneren en dan doet je airfryer de rest!
  • Je hebt slechts een of twee eenvoudige bijgerechten nodig om de maaltijd compleet te maken. Mijn favoriete kanten voor kip-tenders zijn gebakken frietjes, geroosterde broccoli of een grote groene salade.

Mijn familie en ik zijn er dol op. Ga ik zeker nog een keer maken. Super makkelijk en heerlijke smaak!

Imsen

Ingrediënten

Ingrediënten voor het recept voor kiptenders uit de Airfryer.
  • Bloem voor alle doeleinden: Door de kip met bloem te bedekken, blijft het eimengsel plakken. Indien gewenst kunt u volkorenmeel vervangen.
  • Eieren: Eieren fungeren als de “lijm” die het paneermeel aan de kip bindt.
  • Karnemelk: In combinatie met het ei zorgt de karnemelk ervoor dat het paneermeel aan de kip blijft plakken. Karnemelk voegt ook smaak toe en maakt de kip extra mals. Als je geen karnemelk hebt, kun je mijn karnemelkvervanger maken of gewone melk vervangen.
  • Kruiden: Een combinatie van paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper is een heerlijke smaakmaker voor de kip.
  • Panko-broodkruimels: Panko-broodkruimels hebben grotere kruimelstukken dan gewone broodkruimels, wat zorgt voor een knapperiger gepaneerd laagje.
  • Kip offertes: Dit recept wordt het beste gemaakt met kip-tenders, maar als je geen tenders beschikbaar hebt, kun je kipfilets zonder bot zonder vel in reepjes snijden.

Hieronder vindt u het volledige afdrukbare recept met de hoeveelheden ingrediënten en instructies.

Hoe maak je kip-tenders uit de Airfryer?

Hier vindt u een overzicht van de receptstappen. Als je geen airfryer hebt, gebruik dan dit Baked Chicken Tenders-recept.

Verzamel drie brede, ondiepe kommen of taartborden. Doe de bloem in één gerecht. Klop in het tweede gerecht de eieren, karnemelk en kruiden door elkaar. Doe de Panko in de derde schaal.

Vier gerechten klaargemaakt om te paneren: bord kiptenders, gerecht met ei, karnemelk en kruiden, gerecht met bloem en gerecht met panko-paneermeel.

Verwarm de airfryer gedurende 5 minuten op 400 ° F.

Haal de kipfilets eerst door de bloem en schud voorzichtig de overtollige bloem eraf.

Twee kiptenders met bloem bestrijken.

Bestrijk ze vervolgens met het gekruide eimengsel.

Twee kiptenders bestrijken met ei/karnemelk/kruidenmengsel.

Breng ten slotte de Panko aan.

Twee kiptenders bedekken met panko-broodkruimels.

Plaats de kiptenders in een enkele laag in de airfryer (werk indien nodig in batches). Bak de eerste kant 6 minuten in de lucht. Draai vervolgens om en kook aan de tweede kant gedurende 5-7 minuten, of tot de kip gaar is tot 165 ° F, gemeten met een direct afleesbare thermometer.

Zes luchtgebakken kiptenders in luchtfriteusemand.

Dipsausen

Dit is het leuke gedeelte! Kiptenders uit de Airfryer zijn nog lekkerder als ze worden geserveerd met een heerlijke dipsaus. Hier zijn enkele van onze favorieten:

Recepttips

  • Bak de kipstukjes in één laag in de mand van de airfryer, met wat ruimte ertussen. Hierdoor worden ze aan alle kanten knapperig terwijl de hete lucht rond de stukken circuleert. Mogelijk moet u de kipreepjes in batches koken.
  • Draai de kip-tenders halverwege de kooktijd om. Dit zorgt ervoor dat ze aan alle kanten knapperig worden. Draai ze voorzichtig om, zodat al het paneermeel op de kip blijft zitten. Je kunt twee vorken of tangen gebruiken om de stukken om te draaien. Wees voorzichtig, want de mand van de airfryer is heet.
  • Ik had er geen probleem mee dat het paneermeel aan de mand van de airfryer bleef plakken, maar als je dit een probleem vindt, kun je de mand inspuiten met kookspray voordat je de tenders toevoegt.
  • Indien gewenst kunt u een half kopje geraspte Parmezaanse kaas aan het panko-paneermeel toevoegen.
  • Als u slechts 2 of 3 personen serveert, kunt u dit recept halveren.
Luchtgebakken kip mals dompelen in honingmosterd.

Hoe te bewaren, in te vriezen en op te warmen

  • Opslaan: Gekookte kip-tenders kunnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3 dagen worden bewaard.
  • Opwarmen: Om kip-tenders die niet bevroren zijn op te warmen, verwarmt u de airfryer voor op 360 ° F. Frituur vervolgens de stukken kip gedurende 5-10 minuten, tot ze warm zijn. Of verwarm opnieuw in een oven van 375 ° F tot het heet is.
  • Bevriezen: Na het luchtfrituren kunt u de gekookte kip-tenders maximaal drie maanden invriezen. Laat ze volledig afkoelen en vries ze vervolgens in een luchtdichte verpakking in.
  • Bevroren kip-offertes opwarmen: Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 360 ° F. Frituur de bevroren kipreepjes 8-14 minuten in de lucht, draai ze halverwege om, of tot ze overal warm en knapperig zijn. Deze methode werkt ook voor in de winkel gekochte diepvrieskip-offertes. Je kunt ook bevroren opwarmen in een oven van 375 ° F totdat het is opgewarmd.

Meer Airfryer-kiprecepten

Ik vind het heerlijk om kip in mijn airfryer te bereiden, omdat het zo gemakkelijk is en het er altijd sappig en mals uit komt. Probeer vervolgens een van deze kiprecepten uit de Airfryer:

Kip-tenders op een serveerbord met een klein schaaltje honing-mosterdsaus.

Kiptenders uit de Airfryer

Deze Airfryer Chicken Tenders zijn heerlijk krokant en perfect gekruid. Serveer ze met je favoriete dipsauzen voor een eenvoudig diner of tussendoortje.

Voorkom dat uw scherm donker wordt

  • Om het paneren van de kip te bereiden, heb je 3 brede, ondiepe kommen, schalen of taartborden nodig. Doe de bloem in één gerecht. Meng in het tweede gerecht de eieren, karnemelk, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Meng met een garde of vork tot alles goed gemengd is en er geen klontjes kruiden achterblijven. Doe in het derde gerecht de Panko-broodkruimels.

  • Verwarm de luchtfriteuse voor op 400 ° F gedurende 5 minuten.

  • Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en ten slotte door het panko-paneermeel.

  • Airfry kip-tenders in batches, plaats de tenders in een enkele laag in de airfryer. Kook 6 minuten aan de eerste kant en draai de stukken kip dan om en bak nog 5-7 minuten, of tot de mals gaar is tot minstens 165° F en lichtbruin is. Serveer de tenders naar wens met dipsauzen.

  • Als u slechts 2 of 3 personen serveert, kunt u dit recept halveren.
  • Opslaan: Gekookte kip-tenders kunnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3 dagen worden bewaard.
  • Opwarmen: Om kip-tenders die niet bevroren zijn op te warmen, verwarmt u de airfryer voor op 360 ° F. Frituur vervolgens de stukken kip gedurende 5-10 minuten, tot ze warm zijn. Of verwarm opnieuw in een oven van 375 ° F tot het heet is.
  • Bevriezen: Na het luchtfrituren kunt u de gekookte kip-tenders maximaal drie maanden invriezen. Laat ze volledig afkoelen en vries ze vervolgens in een luchtdichte verpakking in.
  • Bevroren kip-offertes opwarmen: Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 360 ° F. Frituur de bevroren kipreepjes 8-14 minuten in de lucht, draai ze halverwege om, of tot ze overal warm en knapperig zijn. Deze methode werkt ook voor in de winkel gekochte diepvrieskip-offertes. Je kunt ook bevroren opwarmen in een oven van 375 ° F totdat het is opgewarmd.

Portie: 3aanbestedingen, Calorieën: 385kcal, Koolhydraten: 29G, Eiwit: 46G, Vet: 8G, Verzadigd vet: 2G, Meervoudig onverzadigd vet: 2G, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2G, Trans vet: 1G, Cholesterol: 183mg, Natrium: 890mg, Potassium: 802mg, Vezel: 2G, Suiker: 2G, Vitamine A: 564IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 82mg, Ijzer: 3mg

Voedingsinformatie is een schatting.

Deze site bevat affiliatielinks. Als je via deze links een aankoop doet, ontvang ik mogelijk een kleine commissie, zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor het steunen van Kristine’s Kitchen!