
Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Er kunnen affiliatielinks in het bericht staan.
Pak de groene tomaten en maak deze Airfryer Gebakken Groene Tomaten. Ze zijn ook nog eens makkelijk glutenvrij te maken!
Het is die tijd van het jaar waarin tuinen overvloedig zijn en het vaak gemakkelijk is om wat groene tomaten direct van de tros te pakken. Dat is precies wat we hebben gedaan om deze Airfryer Gebakken Groene Tomaten te maken.
Omdat ik glutenvrij ben, hebben we er natuurlijk voor gekozen om deze glutenvrij te maken, maar dat is helemaal aan jou.
Deze tomaten worden in plakjes gesneden en vervolgens bedekt met een paneermeelmengsel waardoor ze een knapperige textuur krijgen.
Dit is ook een geweldig recept om toe te voegen aan je lijstje Ninja Foodi-recepten. Ik gebruik mijn Ninja Foodi voor dit recept.
Hoe maak je glutenvrije Airfryer Gebakken Groene Tomaten?
Dit is een eenvoudige omschakeling van broodkruimels en bloem. Als je het glutenvrij wilt, gebruik dan het glutenvrije broodkruim.
Bij het kiezen van glutenvrij paneermeel gebruiken we doorgaans traditioneel broodkruim, maar je kunt ook glutenvrij panko-broodkruim gebruiken. Beide zullen werken voor dit recept.
Wat de bloem betreft, gebruik glutenvrije bloem. Mijn persoonlijke favoriet is Beter beslag.
We gebruiken bijna altijd Better Batter of King Arthur, Cup 4 Cup zou ook goed werken. Dit moet een glutenvrij bloem voor alle doeleinden zijn met een verhouding van 1:1, dat gelijkmatig kan worden vervangen door traditioneel meel.
Welk type spray of olie moet je gebruiken voor Airfryer Gebakken Groene Tomaten?
Ook al gebruik je een airfryer, er is nog steeds een klein beetje olie nodig, maar ik bedoel een klein beetje, geen eetlepels. Ik vind dat Grapseed Oil Spray de beste optie is voor de airfryer. Ik gebruik het voor alles, alleen een mooie, gelijkmatige laag geeft het dat knapperige laagje dat je gewend bent bij het traditioneel frituren van voedsel.
Olijfoliespray werkt ook; Houd er echter rekening mee dat Grapeseed Oil Spray een hoger rookpunt heeft, dus het is de optimale keuze voor een airfryer.
De oliespray is een prachtige optie in tegenstelling tot een hele pan olie en frituren!
Kun je folie gebruiken in een airfryer?
Ja! Ik gebruik het liefst folie omdat de mand hierdoor veel gemakkelijker schoon te maken is. Het belangrijkste hier is dat het niet de hele mand hoeft te bedekken, dus rol het aan de zijkanten op zodat de lucht kan blijven circuleren.
Om de airfryer te laten werken, moet de lucht circuleren, waardoor de folie niet de hele mand kan bedekken.
Als alternatief kun je ook perkamentpapier gebruiken dat speciaal voor de airfryer is gemaakt. Er zitten gaten in de bodem zodat de lucht kan circuleren.
Geen karnemelk meer? Daar heb ik een tip voor!
Het enige wat je nodig hebt zijn eenvoudige ingrediënten, waarvan je er waarschijnlijk ook veel bij de hand hebt! Als je geen karnemelk hebt, is een eenvoudige truc om de karnemelk te vervangen door een vleugje witte azijn en gewone melk. Het werkt precies hetzelfde.
Wat heb je nodig voor Airfryer Gebakken Groene Tomaten?
- Groene Tomaten
- Karnemelk
- Broodkruimels of glutenvrije broodkruimels
- Meel of glutenvrij bloem voor alle doeleinden
- Eieren
- Zout
- Druivenpitolie spray
- Eventueel folie
Nu is het tijd om dit smakelijke recept te maken. Als je deze lekker vindt, zul je deze Airfryer Gebakken Courgette & Gele Pompoen ook geweldig vinden!
Airfryer Gebakken Groene Tomaten (Glutenvrij)
Maak vandaag nog een heerlijk tussendoortje met Airfryer Gebakken Groene Tomaten, makkelijk ook nog eens glutenvrij!
Ingrediënten
- 2 Middelgrote groene tomaten Dun gesneden
- 1 Beker Karnemelk
- 2 Kopjes Glutenvrij bloem voor alle doeleinden of gewone bloem
- 2 Eieren geslagen
- 2 Kopjes Glutenvrije broodkruimels of gewone broodkruimels
- Zout naar smaak
- Druivenpitolie spray
Instructies
-
Doe de gesneden tomaten in een ondiepe kom of schaal en giet de karnemelk erover.
-
Laat ze ongeveer 10-15 minuten zitten en weken.
-
Zet een kom klaar voor de bloem, een aparte kom voor de losgeklopte eieren en een andere kom voor het paneermeel.
-
Voeg een scheutje zout toe aan het broodkruim.
-
Haal de tomaten door de bloem en bestuif het overtollige bloem.
-
Dompel ze in de eieren, laat het overtollige water eraf druipen.
-
Bestrijk met het paneermeel.
-
Verdeel gelijkmatig in de Airfryer.
-
Op dit punt kun je er wat zout aan toevoegen of ze zouten nadat ze klaar zijn.
-
Bak ze in de Airfryer op 390°F gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant of tot ze knapperig zijn.
-
Als je wilt, kun je ze besproeien met wat druivenpitolie-kookspray om ze een beetje bruiner van kleur te krijgen.
-
Dienen
Opmerkingen
Afhankelijk van de grootte van de tomaten moet je mogelijk meer bloem of eieren toevoegen om ze allemaal volledig te bedekken.
Voeding
Portie: 1GCalorieën: 219kcalKoolhydraten: 41GEiwit: 8GVet: 2GVerzadigd vet: 1GMeervoudig onverzadigd vet: 1GCholesterol: 32mgNatrium: 251mgVezel: 2GSuiker: 3G