Vistaco’s uit de Airfryer

Geniet van een gezondere versie van een klassieker met deze onweerstaanbare vistaco’s uit de Airfryer. Dit recept maakt gebruik van de magie van de airfryer om perfect knapperige vis te creëren, terwijl de overtollige olie wordt verminderd. Deze taco’s zitten boordevol smaak en zijn klaar in minder dan 20 minuten en zijn een doordeweekse dineroverwinning.

Ingrediënten:

Voor de vis:

  • 4 tilapiafilets (of andere witte vis)
  • 1/2 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1 groot eiwit, geslagen
  • 1/2 kopje panko-broodkruimels
  • Bak spray
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel witte peper, cayennepeper (optioneel) en paprika

Voor de koriander-limoensla:

  • 1/2 kopje geraspte kool
  • 1/4 kop gehakte rode ui
  • 1/4 kop gehakte koriander
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de taco’s:

  • 8 maïstortilla’s
  • Je favoriete taco-toppings (avocado, salsa, crema, etc.)

Instructies

1. Bereid de vis voor: Dep de visfilets droog met keukenpapier. Breng ze op smaak met zout en peper.

2. Installeer het coatingstation: Plaats uw coatingstation in drie afzonderlijke ondiepe kommen. Voeg de bloem toe aan de eerste kom, het losgeklopte eiwit aan de tweede en het panko-paneermeel gemengd met de kruiden (zout, witte peper, cayennepeper en paprika) aan de derde kom.

3. Paneer de vis: Haal elke visfilet door de bloem, dompel hem vervolgens in het eiwit en haal hem ten slotte volledig door het panko-paneermeelmengsel.

4. Verwarm de Airfryer voor: Verwarm uw airfryer voor op 200 °C (400 °F). Vet de mand van de airfryer lichtjes in met bakspray.

5. Kook de vis: Leg de gepaneerde visfilets in een enkele laag in de mand van de airfryer en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Kook gedurende 8-10 minuten, of tot de vis goudbruin is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Het kan zijn dat je de vis in batches moet koken, afhankelijk van de grootte van je airfryer.

6. Maak de koriander-limoensla: Terwijl de vis kookt, doe je de gesnipperde kool, rode ui, koriander, limoensap, olijfolie, zout en peper in een kom. Gooi om te coaten.

7. Verwarm de tortilla’s: Verwarm de maïstortilla’s in een koekenpan of magnetron volgens de instructies op de verpakking.

8. Monteer de taco’s: Zodra de vis gaar is, vul je elke verwarmde tortilla met een stuk vis, koriander-limoensla en je favoriete taco-toppings. Serveer onmiddellijk en geniet ervan!

Tips

  • Voor dit recept kun je elk type witte vis gebruiken, zoals kabeljauw, heilbot of mahi-mahi.
  • Als je geen panko-broodkruimels hebt, kun je gemalen gewone broodkruimels gebruiken.
  • Voor een pittigere slaw kun je een snufje rode pepervlokken toevoegen.
  • Guacamole, crema, salsa en een scheutje limoen zijn allemaal geweldige toevoegingen aan deze taco’s.
  • Overgebleven gekookte vis kan in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 2 dagen worden bewaard. Verwarm zachtjes in de airfryer of een skillet.pen_spark
Airfryer-xxl.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart